abonneren

Gerucht: Eee PC krijgt batterijduur van een dag

De Taiwanese tech-website Digitimes beweert dat ASUS bezig is met een nieuwe batterij voor de Eee PC, die een hele dag meegaat. Bovendien zou ASUS bezig zijn met een online opslagruimte, zodat de 2 tot 20GB die ze op de verschillende Eee-modellen meeleveren verder kan worden uitgebreid. Op de meest recente Eee PC 901 en 1000 is 20 GB SSD-opslagruimte aanwezig. Beide wijzigingen zouden dit jaar al doorgevoerd moeten worden. Verder is ASUS van plan om maandelijks hardware- en software-upgrades uit te brengen om "gaten in de netbook-markt" te dichten.
Die uitspraak is opmerkelijk omdat critici er inmiddels vanuit gaan dat de markt voor kleine notebooks al bijna volledig verzadigd is.

Het bericht over de langere batterijgebruiksduur op Digitimes geeft niet aan of een hele dag betrekking heeft op 12 of 24 uur. In ieder geval wordt de geclaimde gebruiksduur langer dan een gemiddelde werkdag, want de Eee PC gaat volgens de specificaties rond de 8 uur mee. Labtesten wijzen uit dat in de praktijk eerder op 5 tot 6 uur moet worden gerekend.

Bron: Digitimes 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie