abonneren

Gerucht: Apple breekt met Nvidia

Het gerucht gaat dat Apple overweegt geen Nvidia chips meer te gebruiken in toekomstige Macs. Volgens roddelsite SemiAccurate is Nvidia uit het ontwerp geschrapt, voor iMacs en Macbooks met de komende Intel dual-core processoren uit de Nehalem familie. Dit zou een direct gevolg zijn van de problemen die er zijn geweest met voorgaande grafische chipsets die zorgen voor uitval problemen in Macbooks.

Als gevolg van een fout in de chipbehuizing blijken er storingen te ontstaan onder invloed van warmte bij sommige exemplaren. De problemen manifesteren zich als verminkte videobeelden of totale beelduitval.

Ook bij andere pc-merken als HP en Dell hebben zich deze problemen met de Nvidia grafische procesoren voorgedaan. Hoewel alle betrokkenen hun best doen de Nvidia problematiek onder de pet te houden, is het een publiek schandaal en wordt er in diverse internetfora regelmatig over gespeculeerd.

Een van de gevolgen is in ieder geval dat Apple zijn klanten probeert te beschermen, door in de voorkomende gevallen tot drie jaar na aankoop het apparaat nog te vervangen, ook al is de garantie formeel verlopen. Ook Dell is, niet officieel, al eerder gestopt met het toepassen van Nividia gpu's.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: