Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Gerucht: AMD splitst zich op in twee bedrijven

AMD, de op-één-na-grootste leverancier van x86-processoren, zou zich wel eens kunnen gaan opsplitsen in twee bedrijven om zo concurrerender in de markt te staan. AMD heeft al publiekelijk toegegeven dat het bedrijf dringend aan een herstructurering toe is.Op de markt gonst het inmiddels van geruchten dat AMD zich gaat opsplitsen. Eén deel zou zich toeleggen op de productie van chips op contractbasis (dus voor derde partijen), het tweede deel richt zich op de ontwikkeling van cpu's, gpu's, multimedia-chips, core-logic sets en overige producten.

In theorie zou de opsplitsing betekenen dat AMD een stuk beter kan concurreren in de markt. De bedrijfsunit die op contract chips produceert zou extern gefinancierd kunnen worden, wat een hoop geldproblemen op zou lossen. Aan de andere kant: om interessante chips aan partners aan te kunnen bieden, moeten de chips wél state-of-the-art zijn, en daarvoor zou dan toch weer het 'andere' AMD nodig zijn.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie