abonneren

Gemiddelde besteding aan elektronica groeit

Zo besteed de gemiddelde Amerikaan bijna $1000 per jaar aan elektronica. Ondanks dat er veel geklaagd wordt over de economie, worden er meer televisies, gameconsoles en blu-ray-spelers verkocht dan ooit. Het Amerikaanse instituut Consumer Electronics Association (CEA) rapporteert over het koopgedrag van consumenten elektronica gedurende het afgelopen jaar.
Gemiddeld hebben Amerikaanse huishoudens het afgelopen jaar 12 % meer elektronische producten gekocht dan het jaar daarvoor.

Het gemiddelde huishouden besteedde $1380 aan producten als hd-tv's en computers. Niet onverwacht besteden mannen meer dan vrouwen. Respectievelijk $969 voor de mannen en $631 voor de vrouwen. Dit komt neer op gemiddeld $749 aan elektronica per volwassene.

Gemiddeld bezit een Amerikaans huishouden nu 25 consumenten elektronica producten. Het bezit van een hd-tv groeide van 52% naar 65%.

Overige interessante cijfers uit het onderzoek:
- gemiddeld 1,8 HDTV per huishouden
- 86% van de huishoudens heeft een computer
- 12% van de huishoudens heeft een netbook
- 58 % van de huishoudens heeft een laptop

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord