abonneren

Gemiddelde bedrijfs-pc is 4,4 jaar oud

Windows XP is inmiddels ruim negen jaar oud - en dat is ongetwijfeld een van de redenen dat Microsoft na vandaag stopt met de ondersteuning van XP SP2. En dat terwijl er nog zoveel pc's zijn waarop de voorganger van Vista nog moedig standhoudt...Zo draait volgens Microsoft zelf nog 74% (bijna driekwart!) van alle bedrijfspc's op Windows XP. Gemiddeld zijn deze computers 4,4 jaar oud.
Dat zou kunnen verklaren waarom Vista maar een bescheiden rolletje speelt op bedrijfspc's: dit O.S. kwam voor de zakelijke markt uit op 30 november 2006 - minder dan vier jaar geleden dus. Uiteraard zou ook de reputatie van Vista van belang kunnen zijn.

Microsoft denkt overigens dat er de komende tijd massaal overgestapt gaat worden op Windows 7. Alleen al dit jaar denkt het bedrijf 350 miljoen licenties voor het nieuwe O.S. te gaan verkopen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord