abonneren

Gemak bepaalt mate van updaten browser

Surfers blijken bij het updaten van hun browser niet gevoelig voor waarschuwingen over bedreigingen en security-alerts. Uit een onderzoek van Google Zwitserland blijkt dat het updaten van browsers vooral samenhangt met de manier en het gemak waarmee die updates worden aangeboden.Het blijkt dat de manier van Firefox - waarbij je bij het opstarten geattendeerd wordt op een nieuwere versie, inclusief makkelijke manier om die versie meteen te installeren - verreweg de meest effectieve manier is.
Zo'n 80% van alle Firefox-gebruikers installeert over het algemeen binnen drie dagen de meest recente versie. Bij gebruikers van Opera blijkt maar 46% dit te doen.

Uit het onderzoek kwam nog iets opmerkelijks naar voren, over Microsofts browser Internet Explorer. Door de week wordt vooral gesurft met IE6, terwijl dat in de weekenden verschuift naar IE7. Volgens de onderzoekers toont dit aan dat de meest recente IE vooral thuis gebruikt wordt, terwijl bij veel bedrijven IE6 nog de standaard is. Daarmee zouden thuisgebruikers over het algemeen beter beschermd zijn tegen internetgevaren dan mensen die vanaf de werkplek surfen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord