Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Geheimzinnige 'Vista-mannen' geïdentificeerd

Een minuscuul hologram-fotootje op de installatie-dvd van Windows Vista maakte de afgelopen week heel wat los op internet.
Wie waren toch de drie mannen die op de bewuste foto staan?

Afgelopen donderdag kon u lezen hoe een Spaanse tech-fanaat met zijn Nikon 5700 zoveel mogelijk ingezoomd op de Vista-dvd en zo de drie mannen ontdekte.

Op de Windows Vista blog is de oplossing van het raadsel te vinden. Microsoft-product manager Nick White schrijft: "Op de foto staan leden van het team dat heeft gewerkt aan het ontwerp van het hologram op de Windows Vista dvd. Het Anti-Piracy Team heeft een digitaal watermerk gemaakt dat onmogelijk nagemaakt kan worden. De foto die nu op internet circuleert, is één van de vele foto's die in het hologram verborgen zitten. Op de andere foto's staan schilderijen van oude meesters."

"De afbeeldingen zijn,"aldus White, "kleiner dan 1 millimeter en niet zichtbaar met het blote oog. Wie de dvd wil gebruiken, zal van de afbeeldingen net zomin last hebben als van een etiket op een audio-cd. Dat de afbeeldingen ontdekt zijn is helemaal niet erg. Ze zijn, nogmaals, vooral bedoeld om het moeilijker te maken om een illegale Vista-dvd te maken."

Kortom: geen geintje of easter egg dus van Microsoft-medewerkers, maar bewust gedaan...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie