abonneren

Geheime dienst hielp bij ontwikkeling Vista

De National Security Agency, een van de vele geheime diensten van de VS, heeft toegegeven dat het achter sommige van de aanpassingen in de beveiliging van Vista zit.

Volgens de krant The Washington Post heeft de NSA - een overheidsdienst die ooit zo geheim was dat het ook wel bekend stond als ‘No Such Agency' - toegegeven dat het heeft meegeholpen aan de beveiliging van Vista. Tony Sager, de voornaamste beveiligingsexpert van de NSA, heeft tegen journalisten van de krant gezegd dat de geheime dienst heden ten dage iedereen wil helpen.

Voor de beveiliging van Vista werkte de NSA met een Rood- en een Blauw-team. Het rode team moest zich gedragen als een geduchte en vastberaden tegenstander die het besturingssysteem wil hacken. Het blauwe team hielp systeembeheerders van het Ministerie van Defensie met het configureren van Vista om de aanvallen te stoppen.

Microsoft heeft de afgelopen vier jaar vaker de hulp ingeroepen van de NSA. Zo heeft de geheime dienst ook meegeholpen aan de ontwikkeling van de consumentenversie van Windows XP en de zakelijke versie van Windows Server 2003.

Microsoft is niet het enige softwarebedrijf dat hulp vraagt aan geheimagenten voor de beveiliging van zijn producten. Ook Apple en Novell hebben voor de beveiliging van hun besturingssystemen de hulp ingeroepen van de NSA.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie