abonneren

Gegevensproductie in 2007: 281 miljard gigabyte

Er is in 2007 maar liefst 281 miljard gigabyte aan informatie geproduceerd. Dat komt overeen met 45 gigabyte per internetter. In 2006 ging het nog om 'slechts' 161 miljard gigabyte. Voorlopig is de verwachting dat de informatiestroom alleen maar toe zal nemen.Wanneer er geen compleet nieuwe technieken komen die de huidige informatieoverdracht gaan vervangen, zal er rond 2010 ongeveer 1800 miljard gigabyte aan gegevens worden geproduceerd. De meeste informatie is afkomstig van digitale bewakingscamera's en registratiesoftware.
Door de toename van de datastroom wordt het steeds lastiger om de juiste informatie tijdig terug te vinden, claimt Geert van Peteghem die de opdracht tot dit onderzoek heeft gegeven.

Fok!

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord