abonneren

Gegevensopslag op bacteriën?

Een researchgroep in Japan heeft een nieuwe technologie aangekondigd die het mogelijk maakt bacteriële DNA te gebruiken als gegevensdrager. Met deze techniek wordt kunstmatig DNA gebruikt om data voor langere tijd op te slaan.De wetenschappers zijn er in geslaagd de tekst "e= mc2 1905!" in DNA op te slaan en weer uit te lezen.
DNA geldt als een makkelijke, flexibele en robuuste gegevensdrager. Door de eigenschappen van DNA is de kans op gegevenscorruptie zeer klein; de wetenschappers zeggen dat er geen pariteitscontrole of errorcorrectie nodig is bij het opslaan en terugvragen van gegevens. Aangezien bacteriën hun DNA generatie op generatie doorgeven is de methode uiterst geschikt voor opslag voor lange tijd. Volgens de wetenschappers kunnen de gegevens makkelijk duizenden jaren bewaard blijven.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord