abonneren

Geen Xel-2 oled tv van Sony op de IFA?

De verwachting dat Sony op komende IFA-beurs in September de volgende generatie Oled tv's zal introduceren, wordt door diverse geruchten tegengesproken. Waarschijnlijk wordt de lancering van de 27-inch oled-tv Xel2 uitgesteld. De verwachting dat Sony op komende IFA-beurs in September de volgende generatie Oled tv's zal introduceren wordt door diverse geruchten tegengesproken. Waarschijnlijk wordt de lancering van de 27-inch oled-tv Xel2 uitgesteld.

Sony topman Sir Howard Stringer kondigde in mei 2008 aan dat de 27 inch-oled tv de Xel-2 in het komende jaar uit zou komen. Nu een paar weken voor de IFA-2009 in Berlijn van start gaat zijn er aanwijzingen dat Sony de Xel-2 daar niet gaat introduceren. Zo zou Stringer onlangs gezegd hebben dat: "Sony is veel geprezen voor zijn oled-tv, maar als je ze niet verkoopt, heb je toch een ander probleem".

Sony's televisie-divisie heeft het moelijk met een verlies van 1,34 miljard dollar over het afgelopen fiscale jaar. Het is daarom beter de introductie van een duur prestige-product uit te stellen, als je toch al niet weet wie het zouden kopen.

In 2007 introduceerde Sony de 11-inch Xel-1. Deze kost ca. €2000. Bij de productie hiervan is er zo'n 40% uitval waardoor de verwachte prijsdaling tot nu toe is uitgebleven. De 27-inh Xel-2 heeft een 10 millimeter dik paneel met een ongekend hoge contrastratio van 1.000.000:1, een uitstekende helderheid en kleurweergave, met een snelle reactietijd.

Dit uitstel geeft LG en Samsung de gelegenheid om in te lopen. Beide fabrikanten hebben nog geen oled-tv's uitgebracht, maar onlangs wel de bouw van een oled-fabriek aangekondigd.

Via: Oled Display

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie