abonneren

Geen Xel-2 oled tv van Sony op de IFA?

De verwachting dat Sony op komende IFA-beurs in September de volgende generatie Oled tv's zal introduceren, wordt door diverse geruchten tegengesproken. Waarschijnlijk wordt de lancering van de 27-inch oled-tv Xel2 uitgesteld. De verwachting dat Sony op komende IFA-beurs in September de volgende generatie Oled tv's zal introduceren wordt door diverse geruchten tegengesproken. Waarschijnlijk wordt de lancering van de 27-inch oled-tv Xel2 uitgesteld.

Sony topman Sir Howard Stringer kondigde in mei 2008 aan dat de 27 inch-oled tv de Xel-2 in het komende jaar uit zou komen. Nu een paar weken voor de IFA-2009 in Berlijn van start gaat zijn er aanwijzingen dat Sony de Xel-2 daar niet gaat introduceren. Zo zou Stringer onlangs gezegd hebben dat: "Sony is veel geprezen voor zijn oled-tv, maar als je ze niet verkoopt, heb je toch een ander probleem".

Sony's televisie-divisie heeft het moelijk met een verlies van 1,34 miljard dollar over het afgelopen fiscale jaar. Het is daarom beter de introductie van een duur prestige-product uit te stellen, als je toch al niet weet wie het zouden kopen.

In 2007 introduceerde Sony de 11-inch Xel-1. Deze kost ca. €2000. Bij de productie hiervan is er zo'n 40% uitval waardoor de verwachte prijsdaling tot nu toe is uitgebleven. De 27-inh Xel-2 heeft een 10 millimeter dik paneel met een ongekend hoge contrastratio van 1.000.000:1, een uitstekende helderheid en kleurweergave, met een snelle reactietijd.

Dit uitstel geeft LG en Samsung de gelegenheid om in te lopen. Beide fabrikanten hebben nog geen oled-tv's uitgebracht, maar onlangs wel de bouw van een oled-fabriek aangekondigd.

Via: Oled Display

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord