abonneren

Geen Vista-upgrade zonder Windows XP

Voor Windows Vista stopt Microsoft met een jarenlange traditie. Vanaf Vista is het niet meer mogelijk om de upgrade-software in de maling te nemen door tijdens de installatie een cd in de computer te stoppen met daarop een oudere versie van Windows. Eerder was het mogelijk om met een upgrade-cd een schone installatie te doen van een nieuwe versie van Windows.
Wanneer tijdens de installatie van de nieuwe versie op een schoon systeem de installatie-software naar een oudere versie van Windows zocht, kon de gebruiker een cd van Windows 98 of Windows 2000 in het schijfstation plaatsen en set-up ging dan gewoon verder doordat het dacht dat er een oudere versie op het systeem was geïnstalleerd. Microsoft heeft deze installatie-bug verwijderd uit Windows Vista.

Indien een gebruiker een upgrade-dvd van Vista heeft dan kan hij deze alleen gebruiken indien Windows XP daadwerkelijk op de computer is geïnstalleerd. Voor de meeste gebruikers zal deze strengere controle geen probleem zijn. Maar doe-het-zelvers moeten goed onthouden dat ze alleen de upgrade-versie kunnen installeren indien op de computer Windows XP staat, deze is geactiveerd door Microsoft en Vista geïnstalleerd wordt vanuit Windows XP.


Meer informatie over Vista leest u op onze nieuwe website VistaInfo.nl.


Bronnen: reactie Microsoft, DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord