abonneren

Geen vertraging door accu van BlackBerry PlayBook

Een woordvoerder van RIM heeft verklaard dat de vermeende slechte accuduur van de BlackBerry PlayBook geen extra vertraging in de ontwikkeling veroorzaakt. De afgelopen dagen is er door diverse technologieanalisten gespeculeerd over een mogelijke vertraging die de BlackBerry PlayBook zou oplopen als gevolg van de genoemde korte accuduur van de tablet.
Deze conclusie is gebaseerd op testen uitgevoerd met een vroeg pre-productie model van de PlayBook, waar de energiebeheersoftware nog niet geïmplementeerd is. Volgen RIM verloopt  de ontwikkeling van de BlackBerry PlayBook volgens planning. Zo wordt er druk gewerkt aan het optimaliseren van de accuduur van het tablet. Wie vol spanning op de PlayBook wacht, hoeft zich dus geen zorgen te maken.

In de verontrustende berichten over het accugebruik van de PlayBook werd een werktijd op een acculading van tweeënhalf uur genoemd. Ander tablets zoals de Galaxy Tab en iPad houden het 6 tot 10 uur vol op een acculading. Als oorzaak wordt het besturingssysteem QNX genoemd. Dit besturingsysteem is nog niet eerder voor tablets gebruikt en moet dus nog op energiegebruik worden geoptimaliseerd. De BlackBerry PlayBook zal naar verwachting volgens planning in maart 2011 uitkomen.

Via: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie