abonneren

Geen telefoon van HP met Windows Phone 7

HP zal definitief geen smartphones met Windows Phone 7 maken.
In plaats daarvan zal HP telefoons maken met webOS, het besturingssysteem voor mobiele toepassingen die het bedrijf bij de aankoop van Palm in handen kreeg.

In een interview met CNBC heeft HP topman Todd Bradley in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat webOS het enige besturingssysteem zal zijn voor mobiele telefoons. HP zal geen telefoons maken met Linux of Android net zo min als een Microsoft Phone.

Voor de overname van Palm zei men nog een belangrijke partner te zijn voor Microsofts vernieuwde ambities voor mobiele toepassingen. Dat is door de overname van Palm snel veranderd. Wel zegt Bradley dat HP nog steeds Microsofts grootste klant is en blijft samenwerken. Zo bevestigt hij dat er zeker tablets met Windows 7 als besturingssysteem zullen komen.

Tot nu toe heeft HP altijd iPaq-toestellen gemaakt die het Windows Mobile besturingssysteem gebruiken. HP wil wel een rol blijven spelen op de smartphone markt en zet daarbij dus vol in met het webOS van Palm. Ook zal dit besturingssysteem gebruikt worden voor een compacte tablet die als iPad concurrent zal moeten fungeren.

Eerder maakte Microsoft bekend welke bedrijven binnenkort met Windows Phone 7 telefoons zullen komen. Dit zijn Dell, Asus, Samsung, LG en HTC

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: