abonneren

Geen relatie tussen mobiele telefoons en kanker

Goed nieuws voor iedereen die bang is om kanker te krijgen door te bellen met zijn mobiele telefoon. Uit een Deens onderzoek blijkt dat er geen verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Deense Instituut voor Kanker Epidemiologie in Kopenhagen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 35000 mensen van 30 jaar en ouder die een mobiel telefooncontract hebben. De onderzoekers vergeleken het aantal voorkomende hersentumoren met mensen die geen mobiele telefoon gebruiken tussen 1990 en 2007. De studie vond geen schadelijke effecten van het gebruik van mobiele telefoon onder normale omstandigheden.

Dit onderzoek volgt slechts een paar maanden nadat de Kankeronderzoeksinstantie Wereldgezondheidsorganisatie publiceerde dat mobiele telefoons mogelijk kankerverwekkend zijn voor mensen. Daarbij plaatsten zij mobiele telefoons in dezelfde risicocategorie als lood, chloroform en koffie. Dit nieuwe onafhankelijke Deense onderzoek dat wordt geprezen om de grote schaal waarop het is uitgevoerd levert aanvullend bewijs op eerdere onderzoeken, die er op wijzen dat het gebruik van mobiele telefoons niet verantwoordelijk is voor hersentumoren.

Er is dus geen reden meer om het gebruik van mobiele telefoons totaal af te zweren.

Via: Lockergnome

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord