abonneren

Geen ondersteuning Hotmail in Outlook Express

Op 30 juni 2008 stopt Microsoft met de ondersteuning van het DAV-protocol. Hierdoor is het voor gebruikers van Outlook Express niet meer mogelijk om toegang te krijgen tot de Postvak IN van Hotmail. Als alternatief raadt Microsoft zijnWindows Live Mail-client aan. Dit is een gratis e-mailclient en de opvolger van Outlook Express.

Microsoft stopt met de ondersteuning voor het DAV-protocol omdat het een verouderd protocol is dat minder geschikt is om met e-mailclients grote postvakken te beheren. Internetgebruikers krijgen steeds meer opslagruimte voor e-mailberichten en hierdoor moet Microsoft een efficiënter protocol gebruiken.

DAV wordt vervangen door het veel efficiëntere DeltaSynch-protocol. Dit protocol is beter dan DAV - vooral bij grote postvakken - omdat e-mailclients alleen wijzigingen hoeven te downloaden die er zijn bijgekomen sinds de laatste keer dat de client de e-mailserver om gegevens vroeg. Dit werkt veel efficiënter en sneller dan het DAV-protoco dat de e-mailclient iedere keer de berichtkoppen van alle e-mailberichten in de mappen laat downloaden.

DeltaSynch wordt niet ondersteund door Outlook Express omdat voor ondersteuning Microsoft te veel wijzingen moet aanbrengen in de Outlook Express-software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord