abonneren

Geen Nvidia eigen merk videokaarten in Europa

Nvidia zal in Europa geen grafische kaarten uitbrengen onder eigen merknaam. In de Verenigde Staten zijn ze daar wel mee begonnen, maar het heeft geen zin om dat in Europa ook te doenIn de VS komen de kaarten alleen in de Best Buy winkels. Dit is een online winkelketen, die zelf het initiatief heeft genomen voor het verkopen van grafische kaarten onder de merknaam Nvidia.

Het grote verschil met Europa is dat in de Verenigde staten vrijwel iedereen met verstand van computers, de onderdelen zoals grafische kaarten online koopt. In Europa worden veel meer computeronderdelen in gewone winkels verkocht. Nvidia heeft nu ter geruststelling van de kaartfabrikanten aangegeven dat deze eigenmerkdeal, tot de verkoop bij Best Buy beperkt zal blijven.

Het verkopen onder de eigen merk is niet handig omdat Nvidia daarmee zijn eigen afnemers beconcurreert. Het risico bestaat dat de fabrikanten van de kaarten niet langer de noodzaak zien trouw te blijven aan Nvidia en overstappen op ATI-kaarten van AMD. Zelf heeft Nvidia geen productiecapaciteit. De kaarten voor Best Buy worden dan ook door Foxconn in China gemaakt.

Via: Xbitlabs

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie