abonneren

Geen nieuwe Street View-foto’s in Duitsland

Google stopt in Duitsland met het maken van foto’s die in de Street View-functie van Google maps worden getoond. Dit ondanks dat Google een rechtszaak over de rechtmatigheid van deze foto’s heeft gewonnen. Volgens Google zijn er nu andere prioriteiten.

De bestaande beelden van de 20 gefotografeerde steden in Duitsland blijven wel beschikbaar. Er zullen echter geen nieuwe foto’s meer gemaakt worden. Er is geen speciale reden dat Google met Street View-foto’s in Duitsland stopt maar het ligt voor de hand dat het groeiende aantal aanvragen voor het onherkenbaar maken van de foto’s daar wel aan bijdragen. Google begon vorige zomer met het publiceren van de Street View-fotos’s van 20 grote Duitse steden, waarna een storm van protesten uitbrak. Veel Duitsers zien de foto’s als een schending van hun privacy.

Ook in andere landen heeft Google problemen met Street View met name in Europa waar de foto’s vaak als privacyschending worden gezien. De officiële verklaring die Google gaf voor het stoppen van het fotograferen, is dat de auto’s nu vooral worden ingezet om de wegen en straatnamen te fotograferen waarmee de kwaliteit van de navigatiefunctionaliteit in Google Maps verbeterd wordt.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie