abonneren

Geen Linux meer op PlayStation 3

Met de komst van de firmwareupgrade 3.21 op 1 april, verdwijnt definitief de ondersteuning voor het installeren van een ander besturingssysteem op PlayStation 3.Op de vorig jaar verschenen slim versie van de PlayStation was deze mogelijkheid al verdwenen. Het kan natuurlijk een aprilgrap zijn, maar de kans is groot dat het Sony ernst is.
Het uitschakelen van de alternatieve besturingssystemen zoals Linux maken nu ook de oudere PlayStations minder gevoelig voor het kraken van de software. Dit alles voor de veiligheid van de gebruikers. De update is niet verplicht, maar wel noodzakelijk om via PlayStation netwerk online te kunnen spelen en straks waarschijnlijk ook voor het spelen van nieuwe spellen.

De aanleiding om de alternatieve besturingsystemen uit te schakelen is niet onlogisch. Hacker Geohot, bekend van de iPhone-kraken, kraakte de Playstation 3 software via Linux. In plaats van het lek te dichten verwijdert Sony nu maar de hele functie. Ondanks dat het alternatief besturingssysteem maar door heel weinig mensen gebruik wordt, valt deze beslissing bij PS3 eigenaars niet in goede aarde.

Bron: SonyInsider

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie