abonneren

Geen harde minimumeisen voor Android Honeycomb

Bezitters van een Samsung Galaxy tab kunnen rustig ademhalen; er is geen harde minimum eis voor de hardware waarop Android versie 3 Honeycomb kan draaien.De afgelopen week deden er diverse geruchten de ronde als zou de komende versie van Android, Honeycomb alleen kunnen draaien op apparaten die een dual-coreprocessor bevatten.
Berichten als Honeycomb is speciaal voor tablets en Honeycomb draait alleen op een dual-core ARM Cortex-A9-processor, of een dual-core processor is het absolute minimum om van de mogelijkheden van Honeycomb te kunnen genieten deden de ronde op diverse websites.

Wij konden het al niet geloven dat Google, omdat Android toch al last heeft van segmentatieproblemen, die veroorzaakt worden dat de verschillende versies niet altijd compatibel zijn met alle hardware, er nog een splitsing van het Androidplatform aan zou toevoegen. Een speciale versie voor tablets, die dan niet geschikt zou zijn voor andere apparaten als smartphones die het (nog) met een single core processor moeten doen, zou deze segmentatie enorm verergeren.

Nu heeft een woordvoerder van het ontwikkelteam bij Google het gerucht definitief ontkracht. Net als alle eerdere versies van Android, zal Android 3.0 Honeycomb gewoon voortborduren op de voorgaande versies en zeker geen afsplitsing worden voor een specifiek deel van de toepassingen als de geavanceerde tablets.

Android 3.0 Honeycomb is wel de eerste versie van Android die expliciet geschikt is gemaakt voor tablets met grotere schermen. Het maakt het de versie waarop veel fabrikanten wachten voordat ze een tablet met Android defintief zullen uitbrengen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord