abonneren

Geen handoeken meer nodig met de Full Body Air Dryer

Een beetje gek, maar wel heel tof: de Full Body Air Dryer is een weegschaal-achtig apparaat waarmee je geen handdoeken meer nodig hebt.

Er is weinig vervelender dan er na een heerlijk lange en warme douche achter komen dat je vergeten bent een handdoek te pakken, of je af te moeten drogen met een te klein exemplaar. Ook lijken handdoeken altijd sneller vies te worden dan je met wassen bij kunt houden. Daar is nu iets op verzonnen: de Body Dryer.

Droog in 30 seconden

Het lijkt op een weegschaal, maar dat is het niet. Je hoeft er slechts een halve minuut op te staan en je bent helemaal droog. Je kunt het apparaat zien als een van die haardrogers die je vindt in de kleedkamers van een zwembad of sportschool, maar dan voor je hele lichaam. Hij blaast vocht weg door vijf strategisch geplaatste koppen die geïoniseerde lucht uitblazen. Dat zorgt voor een soort wervelwind die langzaam rondom je lichaam omhoog stijgt en die het vocht ondertussen doet verdampen.

Warme of koude lucht

Gebruikers kunnen kiezen uit warme of koude lucht, maar tenzij je masochistische trekjes bezit is dat geen moeilijke keus. Daarnaast bespaar je ook nog eens enorm op elektriciteit en water omdat je bijna geen handdoeken meer hoeft te wassen én is het hygiënischer om je op deze manier af te drogen.

Werkend prototype

Er zijn op dit moment werkende prototypes van het apparaat, maar de ontwerpers hebben zich tot Indiegogo gewend om te helpen aan het ontwikkelen van een retail-versie. Als je doneert kun je het apparaat alvast bestellen voor $125. Als je liever wacht totdat het in productie wordt genomen, dan kost de droger je $250. 

Body Dryer from Evan Soloff on Vimeo.

Bron: Gizmodo

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: