abonneren

Geen geheime achterdeur in Windows

Microsoft ontkent dat Windows over een geheime achterdeur beschikt die autoriteiten toegang zou verschaffen tot gegevens van gebruikers.Volgens diverse blogs zou Microsoft aan politiediensten speciale USB drives leveren, waarmee gegevens van een Windows-computer verzameld kunnen worden, inclusief wachtwoorden en andere privégegevens. Op een door Microsoft zelf georganiseerd congres demonstreerde Brad Smith, hoofd van de jurdische afdeling, een dezer dagen Cofee, wat staat voor 'Computer Online Forensic Evidence Extractor'.
Deze USB schijf zou inmiddels al in vijftien landen gebruikt worden door politie en opsporingsdiensten.
Maar volgens Microsoft zelf is het met COFEE niet mogelijk om Windows Vista BitLocker encryptie te passeren, laat staan allerlei geheime achterdeuren te openen. De verwarring over wat COFEE wel kan blijft daarmee wel bestaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord