abonneren

Geen Europese iPhone door arrogant Apple

Het lijkt er niet op dat de iPhone op korte termijn naar het Europese vasteland komt. Telecombedrijven staan niet te springen op een samenwerking met de hardwarefabrikant: ze noemen de houding van Apple arrogant.De iPhone wordt over twee weken in Amerika gelanceerd en zal voorlopig alleen te krijgen zijn bij de telecomwinkels van AT&T en Apple zelf.
Over een introductie in Europa houdt Apple zich verdacht stil: veel meer dan een 'later dit jaar' wordt niet prijsgegeven. Volgens onderzoeksbureau Current Analysis komt dit omdat de Europese telecombedrijven niet staan te springen om met Apple samen te werken. Het bedrijf zou te strenge eisen hebben en zien daarom liever af van een samenwerking.

De meest voor de hand liggende partner voor Apple zou Orange zijn. Orange is de enige provider die in vrijwel alle Europese landen actief is én een dekkend datanetwerk (EDGE) heeft. Mochten Orange en Apple er niet samen uitkomen, dan is de kans groot dat het toestel alleen in de losse verkoop terecht zal komen. Voor Apple is dat niet wenselijk: de telefoon is namelijk érg prijzig en in Europa wordt het merendeel van alle mobiele telefoons samen met een abonnement verkocht. Daarnaast betekent losse verkoop dat er geen simlock op het toestel zit, wat weer tot grijze import naar Amerika zou kunnen leiden.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: