abonneren

Geeks gaan met elkaar de strijd aan in de Ultradome

Wie wint er in een gevecht tussen Gandalf en Darth Vader? Of Neo tegen Harry Potter? Dit soort hypothetische vragen houden geeks wereldwijd bezig. Acteur Milo Ventimiglia, de ster uit de succesvolle tv-serie Heroes, lanceert de nieuwe webserie Ultradome waar fanatieke geeks eindelijk hun disputen kunnen uitvechten."Mijn hele leven al discussieer ik met vrienden over of Captain Kirk sterker is dan Spock, of dat het moeilijker is te leven in Middle-Earth dan in Tatooine," aldus Ventimiglia.
"Met Ultradome kunnen we deze discussies eindelijk publiekelijk uitvechten op de meest logische manier; het gewapende gevecht." Ventimiglia kwam op het idee voor de Ultradome toen hij en acteur Russ Cundiff voor de grap een lightsabergevecht tussen Luke Skywalker en Spock naspeelden.

In elk van de drie tot vijf minuten durende webafleveringen gaan twee geeks met elkaar in debat - zoals over de vraag "Wie is sterker, Indiana Jones of Han Solo?" - waarna ze worden geteleporteerd naar een stadion waar de beide geeks met elkaar in gevecht gaan. Ze krijgen allerlei wapens tot hun beschikking die passen bij het gevecht; van de zweep van Indiana Jones tot de lightsaber van Luke Skywalker.

Het concept van de Ultradome lijkt op die van Spike TV's nieuwe serie "Deadliest Warrior". Ook daar gaan twee figuren, zoals een Samoerai en een Viking, met elkaar de strijd aan om te zien wie de meest dodelijke krijger is. Ventimiglia's Ultradome is echter minder serieus en minder historisch accuraat.

Het internet is het domein waar geeks en nerds de alfamannetjes van de online roedel zijn. Strip-, Fantasy- en SF-fans nemen een groot gedeelte van het internetverkeer voor hun rekening. Een website waar ze hun meningsverschillen kunnen uitvechten, lijkt dan ook een gat in de markt.

Milo Ventimiglia speelt de hoofdrol in de eerste aflevering van de Ultradome. Hij gaat uitvechten of Star Wars beter is dan The Lord of the Rings. Ventimiglia vecht voor Lord of the Rings en Russ Cundiff verdedigt de eer van Star Wars. Eigenlijk wilde Ventimiglia vechten voor Star Wars, maar Cundiff zeurde net zolang totdat Ventimiglia toegaf en maar de kant van "Rings" koos.


Bron: www.starwars.com/fans/rocks/news20081006.html

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie