abonneren

"Gedrag Microsoft nog steeds onacceptabel"

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft hard uitgehaald naar Microsoft. Volgens Kroes is het gedrag van Microsoft onacceptabel en probeert de softwaregigant nog steeds marktaandeel te winnen door tactieken te gebruiken die de Europese Commissie al in 2004 had verboden. Microsoft heeft zijn gedrag na drie jaar nog steeds niet aangepast.
De softwaregigant heeft ook nog steeds niet voldaan aan de belangrijkste eis van de Europese Commissie, namelijk dat Microsoft informatie over Windows Server-interoperabiliteit tegen een redelijke prijs deelt met zijn concurrenten. Microsoft moet van de EC deze informatie delen zodat concurrenten beter producten kunnen ontwikkelen die goed werken op computers waarop Windows draait. Microsofts server-besturingssysteem werkt nog steeds beter met zijn eigen producten dan met die van de concurrenten. Microsoft zegt dat het best informatie over de interoperabiliteit met zijn concurrenten wil delen. Volgens Kroes vraagt Microsoft echter teveel geld voor deze informatie.

Kroes ziet dat Microsofts marktaandeel in de workgroup-servermarkt nog steeds toeneemt en dit verontrust haar. Kroes heeft aan de EC medegedeeld dat Microsoft nog steeds met oneerlijke concurrentiepraktijken marktaandeel verovert, ondanks de regeling die in 2004 met de softwaregigant is getroffen.

Toen de EC in 1999 begon met het onderzoek naar de oneerlijke concurrentiepraktijken van Microsoft had het bedrijf een marktaandeel tussen de 35 en 40 procent. In 2004 was dit opgelopen tot een marktaandeel van 60 procent en op dit moment ligt zijn marktaandeel tussen de 70 en 75 procent. "Dit is onacceptabel!", aldus Kroes.


Bron:
www.pcworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord