abonneren

'Gedoe' grootste obstakel overstappen internetprovider

Bijna één op de vier Nederlands overweegt om over te stappen naar een andere internetprovider. Belangrijke redenen hiervoor zijn de hoge abonnementskosten en de snelheid van de internetverbinding. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Telfort. Dat een overstap door ruim driekwart van de Nederlanders niet wordt overwogen, komt omdat de meeste mensen tevreden zijn met hun provider en opzien tegen het ‘gedoe' dat bij deze verandering komt kijken. Ook de angst om enige tijd zonder internet te zitten is een belemmering.
Het feit dat per januari 2009 veel gemakkelijker gewisseld kan worden tussen internetproviders is slechts bij een derde van alle huishoudens bekend.

Sinds begin van dit jaar kan een nieuwe internetprovider de overstap van een klant volledig verzorgen, ook als het contract gebundeld is met telefoniediensten. Het wisselen van internetprovider wordt daarmee gemakkelijker. Maar bij een verandering van internetprovider zijn veel mensen bang dat ze enige tijd zonder internet zullen komen te zitten.

Veel Nederlandse huishoudens blijken op te hikken tegen de kosten van hun internetabonnement. Bijna twee op de drie Nederlanders zou overstappen, wanneer ze een goedkoper aanbod kunnen krijgen. Bij een besparing van 11 tot 15 Euro per maand zou ruim tweederde van de huishoudens overstappen. Naast het kostenplaatje spelen de mate van tevredenheid met de huidige provider (53%) en de snelheid van de verbinding (45%) een rol.

Het onderzoek is uitgevoerd door Goos Marketing Research onder meer dan 500 internetgebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie