abonneren

Gebruikers Live Messenger kunnen Goed Doel kiezen

Microsoft geeft gebruikers van Windows Live Messenger de mogelijkheid om te bepalen aan welk goed doel de softwaregigant een gedeelte van Messenger's advertentie-inkomsten doneert. Wanneer een gebruiker een goed doel steunt, moet hij een speciale code toevoegen aan het einde van zijn gebruikersnaam, bijvoorbeeld '*unicef'.
De code kan door Microsoft getraceerd worden en hoe meer instant-berichten de gebruiker verstuurt, des te meer geld stuurt Microsoft naar het goede doel.

Alleen gebruikers in de VS die Windows Live Messenger versie 8.1 gebruiken, kunnen meedoen aan de actie. Instant-berichten naar gebruikers buiten de VS tellen wel mee. Wanneer een gebruiker meedoet aan de actie verschijnt er een ‘I'm'-icon bij zijn gebruikersnaam. ‘I'm' is de afkorting voor ‘I'm making a difference'. Een gebruiker kan maar één goed doel per keer steunen. Indien hij meerdere goede doelen wil steunen, kan hij zo vaak als hij wil het goede doel veranderen.

"Niet iedereen heeft de financiële middelen om geld te doneren aan een goed doel dat ze een warm hart toedragen", aldus een bericht op het weblog van het Windows Live Messenger-team. "Daarom is Microsoft het ‘I'm'- initiatief gestart waardoor Windows Live Messenger-gebruikers een verschil kunnen maken door een gedeelte van Messenger's advertentie-inkomsten te doneren aan een zelfgekozen goed doel."

Goede doelen die gesteund kunnen worden, zijn onder andere het Amerikaanse Rode Kruis, Het Nationale AIDS Fonds, de Sierra Club, stopglobalwarming.org en UNICEF.


Meer informatie: i'm Initiative Web site.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: