abonneren

Gebruikers Facebook akkoord met nieuwe voorwaarden

Na het debacle in februari rondom de eenzijdig doorgevoerde aanpassingen van zijn gebruiksvoorwaarden besloot Facebook wijselijk om gebruikers te laten stemmen over welke aanpassingen acceptabel zijn en welke niet. Op basis van deze stemming, en ondanks dat maar weinig gebruikers hebben gestemd, heeft Facebook nieuwe gebruiksvoorwaarden opgesteld. Van de 200 miljoen gebruikers hebben maar 666.000 hun stem gegeven. Driekwart van de stemmers ging akkoord met de aanpassingen aan de gebruiksvoorwaarden.
Facebook wilde eigenlijk minstens 60 miljoen stemmen hebben, maar zag in dat dit aantal niet realistisch was.

Ondanks dat het aantal stemmers laag was, is het wel een goede ontwikkeling dat Facebook gebruikers betrekt bij beslissingen rondom de site. Gebruikers van sociale netwerkdiensten hebben het gevoel dat de site van hen is. Ze willen niet dat er over hun rug beslissingen worden genomen door het management achter "hun" site. Facebook verwacht dat meer gebruikers zullen gaan stemmen bij toekomstige opiniepeilingen.

De nieuwe gebruiksvoorwaarden zullen de komende weken worden doorgevoerd. In de gebruiksvoorwaarden van februari stond vermeld dat Facebook eigenaar is van alle content op de site, ook die door gebruikers is geupload. In de nieuwe gebruiksvoorwaarden staat dat gebruikers eigenaar blijven over alle content op hun profielpagina, maar dat Facebook wel het het recht heeft deze content te delen via de site.


Bron: PCWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord