abonneren

Gebruikers eisen broncode van HTC Hero

HTC ligt onder vuur voor het schenden van de GPL (General Public License). Een aantal Hero-bezitters wijst erop dat HTC vooralsnog weigert de broncode van de eigen Android-applicaties vrij te geven, terwijl de Android-voorwaarden dit wel verplichten.HTC heeft de Hero aangepast met een eigen gebruikersinterface (Sense) en bepaalde eigen applicaties (zoals Peep). Deze applicaties zijn niet te verwijderen, iets waar een aantal gebruikers zich aan storen.
In de licentievoorwaarden van Google's Android staat dat aanpassingen aan het besturingssysteem altijd onder de GPL vallen, dus dat de broncode vrijgegeven moet worden. Toch heeft HTC dit nog niet gedaan.

De gebruikers beweren dat de Android-programma's van HTC traag zijn en werkgeheugen innemen, zelfs wanneer ze niet gebruikt worden. Daarom eisen de gebruikers een manier om de Hero 'op te schonen'. Als HTC de broncode van de kernel vrijgeeft, is dit niet zo lastig te realiseren. HTC beweert de broncode 'op een nader te bepalen datum' vrij te geven, maar dit is voor de gebruikers niet voldoende. Ze hebben de zaak inmiddels onder de aandacht van gpl-violations.org gebracht.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord