abonneren

Gebruikers eBay US kunnen alleen PayPal gebruiken

Het lijkt wel of eBay het leuk vindt om grote groepen gebruikers tegen de haren in te strijken. Ondanks dat veel kopers en verkopers boos zijn om eerdere beleidsaanpassingen gaat eBay nu doorvoeren dat gebruikers van de Amerikaanse eBay-site vanaf eind oktober alleen nog betalingen kunnen doen via PayPal.In juli bepaalde eBay Australia dat PayPal het enige betalingssysteem is dat verkopers en kopers kunnen gebruiken om producten mee af te rekenen.
Australische gebruikers waren zo boos en verontwaardigd dat de Australische overheid een onderzoek is gestart naar mogelijke illegale productkoppelingen en anticompetitief gedrag van de veilingdienst.

eBay US trekt zich niets aan van de commotie "down under". Vanaf eind oktober kunnen gebruikers van de Amerikaanse eBay-site niet meer met cheques of international money orders betalen. Alle betalingen moet geschieden via eBay's eigen PayPal-betalingssyteem.

eBay US verwacht dat het nieuwe beleid meer gebruikers naar de veilingsite zal leiden. Wij verwachten echter dat opnieuw grote groepen gebruikers de veilingsite de rug zullen toekeren.


Bron: The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord