abonneren

Gebruik OpenOffice.org stijgt. Versie 3.2.0 op komst?

Het marktaandeel van het populaire OpenOffice.org het open source-pakket met kantoortoepassingen groeit. Naar blijkt uit een recente studie is het marktaandeel ca. 8 en 13% voor Nederland en Belgie. Dit blijkt uit een onderzoek van het Duitse marktanalysebureau Webmasterpro. Eerdere schattingen gingen nog uit van 5%. In Duitsland blijkt het marktaandeel zelfs 21% te zijn.
Ook Polen, Tsjechië, Frankrijk, Italie en Spanje scoren hoger dan Nederland en Belgie.

Een onderzoek in het najaar van 2009 van MarketCap onder bedrijven met meer dan 20 werknemers gaf en aandeel voor OpenOffice.org en StarOffice van 3,5% aan.

Voor de liefhebbers of voor wie het graag eens wil proberen, komt er waarschijnlijk morgen 11 februari een nieuwe versie uit van OpenOffice.org. en wel  versie 3.2.0.

Belangrijke verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versie zijn: het significant sneller starten en een flink aantal functionele verbeteringen in het spreadsheetprogramma Calc.

Meer info over OpenOffice.org 3.2.0

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord