abonneren

Gebruik internet op mobiele telefoons stijgt

Steeds meer eigenaren van mobiele telefoons zitten met hun hoofd in de 'cloud'. Dit blijkt uit de laatste kwartaalmeting van de ICT Consumer Monitor 2008 van Heliview Research, een onderzoek onder ruim 1.650 huishoudens. Internetten via de mobiele telefoon wordt steeds gangbaarder. In circa één op de zes huishoudens in Nederland internetten één of meer gezinsleden inmiddels via de mobiel. Een half jaar eerder gebruikte nog geen 10% internet op de mobiel.

Binnen huishoudens met jongeren onder de 30 jaar is al circa één op de drie online via de mobiele telefoon. Binnen huishoudens met gezinsleden in de leeftijdsklasse 30 tot 40 jaar is dit circa een kwart. Daarboven daalt het gebruik van internet via de mobiel naar ongeveer 10%.

Onder degenen die internetten via de mobiel ondervindt circa de helft hiermee in meer of mindere mate problemen. Bijna een kwart van de gebruikers zegt de snelheid (te) traag te vinden. Verder vindt ongeveer 10% het scherm klein en de kosten te hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord