abonneren

"Gebruik geen externe Vista Service Packs"

Pro-actieve computergebruikers hebben jarenlang onofficiƫle service packs voor Windows samengesteld die bestaan uit een aantal essentiƫle hotfixes.
Maar in het geval van Vista waarschuwt Microsoft om geen service packs van externe partijen te gebruiken.

In een bericht op het Windows Vista weblog waarschuwt Vista-productmanager Nick White voor een onbetrouwbare ‘Vista Service Pack 1 preview'. Microsoft is druk bezig met een officiële SP1 voor Vista, maar het bedrijf is terughoudend met het noemen van een datum waarop het wordt uitgebracht.

Gebruikers van de website thehotfix.net zitten in de tussentijd niet stil en zijn bezig met het samenstellen van een eigen SP1 voor Vista. Vroeger bleven dit soort onofficiële service packs ongemerkt, maar door de komst van ‘social news'-websites als Digg vinden ze door sensationele koppen als 'Blogger Posts Windows Vista SP1' nu ook hun weg naar het grote publiek.

White benadrukt dat een Service Pack niet alleen een verzameling hotfixes en beveiligingsupdates is. Vista-gebruikers moeten dan ook niet denken dat onofficiële service packs net zo goed of betrouwbaar zijn als de officiële Service Packs.

Maar ook al zou een onofficiële service pack niet een echte preview zijn van Vista SP1, maar alleen bestaan uit hotfxies, wat is er dan verkeerd aan om deze te installeren? Volgens White heel veel. De hotfixes worden uitgebracht om specifieke problemen op te lossen. Ze zijn niet uitgebreid getest. Pas wanneer ze in een Service Pack worden gestopt, doet Microsoft een volledige regressieve test en een betatest. Door een verzameling ‘ruwe' hotfixes te installeren kan een gebruiker juist meer problemen met zijn computer krijgen in plaats van minder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord