abonneren

Gateway toont zijn eerste 30-inch HD-beeldscherm

Dell en HP hebben er een sterke concurrent in de markt van 30-inch LCD-beeldschermen erbij gekregen. Het eerste 'Quad HD'-beeldscherm van Gateway heeft een aantal unieke eigenschappen. De Gateway XHD3000 heefteen maximale resolutie van2560x1600. Het beeldscherm heeft een groot aantal aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI met HDCP, analoog VGA, DVI, composite video, S-video encomponent YPrPb. Op het beeldscherm kunnen maximaal zes apparaten via USB worden aangesloten.

Opmerkelijk is dat het beeldscherm 1080p beelden - op dit moment de hoogste videoresolutie - kan upscalen naar een 1600p resolutie. Dit is meer dan twee keer de normale resolutie van 720p.

Volgens Gateway heeft zijn XHD3000 een responstijd van vijf milliseconden en is het daarmee sneller dan zijn concurrenten. Dit is vreemd omdat het beeldscherm hetzelfde Samsung S-PVA-paneel gebruikt als het 30-inch beeldscherm van Dell. De contrastratio van het beeldscherm is 1000:1 en de helderheid van het scherm is 400 Cd/m2.

De Amerikaanse prijs van de XHD3000 is $1.699,99. Gateway heeft antidiefstal-software op het beeldscherm geïnstalleerd waardoor de gebruiker kan instellen dat het beeldscherm maar met één bepaalde pc werkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie