abonneren

Gates voorspelt grote technologische veranderingen

Bill Gates denkt dat de mensheid de komende tien jaar grotere technologische veranderingen zal meemaken dan in de afgelopen tien jaar. Gatesverwacht dat de grootste technologische stappen genomen gaan worden op het gebied van hoe mensen met computers omgaan. In de komende tien jaar zullen mensen door verbeterde stemherkenning, handschriftherkenning en aanraakschermen een grotere variëteit aan informatie kunnen integreren in hun leven.

Gates ziet geen blokkades die de aankomende veranderingen kunnen tegenhouden. Technologische innovaties gingen immers ook gewoon door toen de internetbubbel in 2000 barstte. De technologische veranderingen zullen onder andere grote invloed hebben op de media. Televisie zal content-on-demand gaan leveren waar de kijker bepaald naar wat en wanneer hij kijkt. Volgens Gates zal televisie op het internet gebaseerd zijn en daardoor totaal anders dan dat we nu gewend zijn.

Gates heeft vorige week een toespraak gehouden voor het Amerikaanse Congres waarin hij de Amerikaanse overheid opriep om meer te investeren in wetenschappelijk onderwijs en minder strenge eisen te hanteren voor immigranten die naar de VS komen om te studeren en te werken. Volgens Gate zorgt het huidige beleid ervoor dat veel goede studenten weer terug gaan naar hun moederland wanneer ze zijn afgestudeerd.


Bron: AP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord