abonneren

Gates: Volgende versie Windows ergens volgend jaar

Bill Gates verwacht dat de volgende versie van Windows, met de codenaam Windows 7, in de loop van volgend jaar uitkomt. Microsoft heeft altijd gezegd dat het een nieuwe versie van Windows pas drie jaar na de lancering van Vista (januari 2007) zou uitbrengen. Indien Windows 7 al in 2009 uitkomt dan zou dit een jaar te vroeg zijn.

Het is onduidelijk of Gates verwees naar een testversie van Windows 7 of naar de officiële eindversie. Dat een testversie van Windows 7 volgend jaar wordt uitgebracht voor ontwikkelaars is niet vreemd. Volgens Microsoft komt de volgende versie van Windows 7 niet versneld uit omdat Vista geflopt is. Vista is voor Microsoft een succes en verkoopt volgens de softwaregigant goed. Microsoft is nu druk bezig om de zakelijke wereld zo ver te krijgen dat ze overstappen naar Vista. De meeste bedrijven zijn hier huiverig voor omdat consumenten massaal klagen over het nieuwe besturingssysteem.

Een woordvoerder van Bill Gates zei dat de verwachting die Gatesj uitsprak in lijn ligt met de ontwikkelcyclus van een testversie van een nieuw besturingssysteem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie