Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Gartner schijnt licht op komende jaren

"Tegen 2011 zullen bedrijven 100 miljard dollar verspild hebben aan gedateerde en dus foute netwerktechnologie en -diensten.” Het is één van de voorspellingen van orakel van dienst, Gartner. Het analistenbedrijf schuwt de straffe taal niet: “Tegen 2009 verliezen de top 10 outsourcers samen 5,4 miljard dollar aan inkomsten”.Gartner zet een hele trits komendeontwikkelingen en trends op een rij. Zo zal het outsourcinglandschap er tegen 2009 al helemaal anders uitzien.
Door de groeiende concurrentie en het dalende aantal grote contracten zal een aantal belangrijke outsourcingbedrijven ophouden te bestaan in hun huidige vorm. Het marktaandeel van de top 10 zal immers van 43,5 procent naar 40 procent zakken, waardoor ze een gezamenlijke 5,4 miljard dollar zullen mislopen.Toch ziet Gartner weinig spectaculairs van Azië komen. Slechts één Aziatische dienstenleverancier zal tegen 2010 in de wereldwijde top 20 zitten. Dat wegens te weinig wereldwijde spelers en dus te weinig concurrentiekracht.

Nog slecht nieuws voor de komende jaren? Bedrijven zullen tegen 2011 100 miljard dollar verspild hebben aan verouderde netwerktechnologie en dito diensten. Ze laten volgens Gartner al te vaak na om te investeren in een echt innovatief netwerk. Voorts zal binnen 2 jaar al de helft van de datacenters problemen ondervinden met de nodige energie- en koelingvereisten van de nieuwe infrastructuur. Pas tegen 2010 zal het probleem langzaam uit de wereld worden geholpen.

En ook op securitygebied wordt het volgend jaar geenszins beter: drievierde van de bedrijven zal tegen eind volgend jaar geïnfecteerd zijn met ongedetecteerde malware die heel doelbewust uit is op financieel gewin. Dat omdat de beveiligingstechnologie altijd een stap achterop blijft.

Nog interessante Gartner-voorspellingen: Windows Vista zal de laatste grote release zijn van Microsoft. In de toekomst zal het bedrijf waarschijnlijk voortrekker worden van de meer modulaire benadering als algemene trend op de softwaremarkt. Verder zal blogging een piek bereiken in het midden van volgend jaar. Binnen 4 jaar zal tweederde van alle gsm's traceerbaar zijn via het internet, ondanks de huidige privacybezwaren.

Om af te sluiten de enige echt expliciet positieve boodschap van Gartner: tegen 2010 zal de gemiddelde ‘total cost of ownership' (tco) van nieuwe pc's met de helft gedaald zijn. Dat dankzij de beweging naar beheerbaarheid, automatisering en betrouwbaarheid en de vele goede tools die daarvoor worden ontwikkeld.


Bron: computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie