abonneren

Garmin gaat samenwerken met Asus

Alle geruchten over de Eee-telefoon ten spijt, lijkt het erop dat deze niet gaat komen. Zojuist hebben Garmin en Asus namelijk bekend gemaakt dat ze een strategische alliantie hebben gevormd voor het ontwerpen, produceren en verkopen van Nuvifones met Windows Mobile en Android.De Nuvifonestaat al enige tijd op het programma van Garmin, maar is keer op keer uitgesteld en staat nu gepland voor de eerste helft van 2009. De samenwerking met Asus moet nu verzekeren dat de telefoon er inderdaad komt; het model is dan ook omgedoopt tot Garmin-Asus Nuvifone G60.
En er volgen meer modellen, aldus beide bedrijven!

Voor het volgende model zal er gebruik gemaakt worden van een 'bekend platform'. Omdat Garmin-Asus al verklapt heeft dat het niet om Android gaat, lijkt het vrijwel zeker dat er op Windows Mobile gedoeld wordt. Om welke versie het gaat (6.1, 6.5 of 7) is nog niet duidelijk. Dit tweede model wordt in ieder geval volgende maand op het Mobile World Congress getoond.

Er komt overigens uiteindelijk wel een Garmin-Asus-telefoon met Android, want beide bedrijven zijn lid van Google's Open Handset Alliance. De telefoon zou nog dit jaar in de winkels moeten liggen.

De strategische alliantie houdt in dat Garmin en Asus samenwerken aan alle fases van de Nuvifone, maar geen nieuw bedrijf vormen zoals Sony Ericsson. Garmin zal vooral verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het product en de gebruikersinterface, terwijl Asus vooral de productie voor zijn rekening neemt.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie