abonneren

Gamesverkoop in VS stijgt met 47 procent door GTA4

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is de verkoop van gameshardware en -software in de VS met 47 procent gestegen. De belangrijkste oorzaak voor deze opmerkelijke stijging is de lancering van de langverwachte game GTA4, maar ook het succes van Nintendo's Wii is een belangrijke factor.Ondanks de populariteit van GTA4 werden er niet meer Xbox 360-consoles of PS3-consoles verkocht. De verkoop van deze twee consoles nam zelfs iets af vergeleken met de maand daarvoor.

De game GTA4 kwam op 29 april uit en in de eerste vijf dagen werden er al 2,9 miljoen exemplaren van verkocht. GTA4 kan alleen gespeeld worden op een Xbox 360 of een PS3. Zowel Microsoft als Sony verwachten dat de verkoop van hun twee consoles door GTA4 zal toenemen.

Sony verwacht dat GTA4 ervoor zal zorgen dat er meer PS3-consoles worden verkocht, maar het bedrijf wedt niet op één paard. Volgens Sony zullen aankomende games als Metal Gear Solid 4 en Resistance 2 er ook voor zorgen dat mensen massaal naar de winkel rennen om een PS3 te kopen.

Nintendo's Wii blijft een groot succes. In april gingen er in de VS 714.000 Wii-consoles over de toonbank. Amerikaanse gamers kochten meer dan 1,1 miljoen exemplaren van de racegame Mario Kart Wii. Andere topgames voor de Wii zijn Gran Turismo 5 Prologue, Wii Play, Super Smash Bros Brawl en Guitar Hero 3.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie