abonneren

Gamesindustrie positief over komende feestdagen

Een wereldwijde recessie doemt op aan de horizon, maar gamesontwikkelaars verwachten dat de verkoop van videogames tijdens de decembermaand goed zal zijn. Ook voor volgend jaar zien de ontwikkelaars geen problemen.Het lijkt er op dat behalve prostitutie en kinderkleding ook videogames een recessiebestendige industrie is. De gamesontwikkelaar baseren hun positieve vooruitzicht op de goede verkoop van de PS3, Xbox 360 en Wii consoles. Wanneer de verkoop van de consoles groeit, dan groeit ook de vraag naar software voor de consoles.

De Wii van Nintendo blijft uit de schappen vliegen en de verkoop van de Nintendo DS is met 20 procent toegenomen. Nintendo heeft daarom geen plannen om de prijs van de Wii te verlagen. Microsoft verlaagde in september de prijs van zijn Xbox 360. Sony had vorig jaar een prijsdaling doorgevoerd voor zijn PS3. De PS3 is door een 80GB harde schijf en een ingebouwde Blu-ray speler de duurste console van de drie.

Yves Guillemot, de baas van de Franse gameontwikkelaar Ubisoft, verwacht dat de verkoop van videogames in de VS en Europa dit jaar met 20 procent zal toenemen. Volgens Guillemot zet deze groei ook volgend jaar nog door.

De grote uitdaging voor de gamesindustrie wordt het binnenhalen van mensen die nooit eerder een videogame hebben gespeeld. De consument houdt door de wereldwijde crisis zijn hand op de knip en het is daarom erg moeilijk hem te overtuigen veel geld neer te leggen om een nieuw product uit te proberen.

Niet iedereen is zo optimistisch als Guillemot. Strauss Zelnick van Take-Two denkt dat de gamesindustrie het de komende tijd moeilijk gaat krijgen. Consumenten gaan minder kopen, waardoor winkels minder producten inkopen. Ook Peter Moore, de baas van de sportdivisie van Electronic Arts is bezorgd. Volgens Moore bevindt de gamesindustrie zich n onbekend vaarwater en weet niemand precies wat de consument de komende tijd gaat doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: