abonneren

Games gaan psychologische hulp bieden

Om psychologische bijstand te krijgen hoeft u binnenkort niet meer een afspraak te maken met een specialist van vlees en bloed, maar kunt u gewoon een cartridge in uw Nintendo DS stoppen.Na het succes van Brain Age, een game waarmee uw hersenen worden gestimuleerd, zien gameontwikkelaars dat er ook andere games mogelijk zijn dan alleen het neerknallen van slechteriken in eindeloze gang
en, het racen in patserige auto's of het eindeloos bouwen van steden om naburige stammen te vernietigen.

De Japanse ontwikkelaar Dimple Entertainment heeft een game ontwikkeld getiteld DS Therapy dat uw sociale en geestelijke gezondheid in de gaten houdt door middel van de antwoorden die u geeft op een aantal simpele vragen.

Mark Baldwin, een professor Psychologie aan de McGill universiteit in Canada heeft de game Mindhabbits Booster ontwikkeld. De game is gebaseerd op de nieuwste theorieën op het gebied van sociale psychologie. In Mindhabbits Booster moet u meerdere malen kiezen tussen verschillende opties, zoals een lachend gezicht tussen treurige gezichten, en de game analyseert op basis van de keuzes uw psychologische gezondheid en uw gemoedstoestand. Volgens de ontwikkelaars verbetert de game uw eigenwaarde en zorgt het voor afname van stress.

DS Therapy komt in mei uit in Japan, maar er is nog geen datum bekend wanneer de game in Europa te koop is.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord