abonneren

Gamers komen zomer door met ninja's en Lego

De zomer is altijd een moeilijk seizoen voor gamers. Ze hebben alle tijd van de wereld, maar in de zomer komen weinig nieuwe games uit. Gelukkig is daar dit jaar verandering in gekomen. Deze zomer komen er een aantal langverwachte games uit. Door de groei van de game-industrie is de sector minder seizoensgebonden geworden. Voorheen richtte de game-industrie zich voornamelijk op de feestmaand december. Maar nu heeft de game-industrie, net als de filmindustrie, de zomer ontdekt als een goede tijd om nieuwe games te lanceren.

Deze zomer komen de games Lego Indiana Jones en Ninja Gaiden 2 uit. Lego Indiana Jones (LIJ) lijkt op zijn voorganger Lego Star Wars. In LIJ kruipt de speler in de tijd van de bekendste avonturier ter wereld; Indiana Jones. De wereld in de game is vormgeven door middel van Lego-steentjes.
De gamer kan in zijn eentje of met een andere speler de hele film naspelen.

Voor gamers die gewoon lekker willen knokken is er Ninja Gaiden 2. Deze game is niet geschikt voor beginnende gamers. De moeiijkheidsgraad van de game ligt zeer hoog. Ook gamers die niet tegen bloed kunnen - maar dat zijn er vast niet veel - kunnen deze game beter vermijden. Als ninja moet je je letterlijk door hordes tegenstanders snijden. Ninja Gaiden 2 komt alleen uit voor de Xbox 360.

Volgend week komt een andere langverwachte game uit; Metal Gear Solid 4. Deze game komt uit op Sony's Playstation 3-console. Metal Gear Solid 4 is het laatste deel van de succesvolle serie. Voor het laatst kunnen gamers in de huid kruipen van de held Solid Snake.

Electronic Arts brengt de games Battlefield Bad Company en Spore Creature Creator uit. Muziekliefhebbers kunnen uitkijken naar niet een, maar twee Guitar Hero-games. Op de Nintendo DS komt Guitar Hero: On Tour uit. Voor consoles is er Guitar Hero: Aerosmith.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: