abonneren

Gameontwikkelaars smeken om prijsverlaging PS3

Hoewel Sony halstarrig vasthoudt aan de oude verkoopprijs van de PlayStation 3, smeken steeds meer ontwikkelaars de consolefabrikant om de prijs te laten zakken. Door dit in het openbaar te doen, hopen de ontwikkelaars Sony over de streep te trekken.Ontwikkelaars vinden de PlayStation 3 te duur in vergelijking tot zijn concurrent, de Xbox 360. De hoge prijs zorgt voor lagere verkoopaantallen, wat op zijn beurt weer tot minder verkochte games voor deze console leidt.
De gamestudios eisen nu van Sony dat het de prijs van de PlayStation 3 verlaagt, anders stappen ze over naar de Xbox 360 en Nintendo Wii. Electronic Arts heeft al aangegeven zijn focus te verleggen naar de Wii, omdat de winstmarges op een game hier stukken hoger liggen en de verkoopaantallen die van Sony ruim overstijgen.

Sony houdt intussen nog steeds zijn lippen stijf op elkaar over een mogelijke prijsverlaging. Volgens analisten gaat het bedrijf binnen zes weken de console met $50 tot $100 verlagen, maar zekerheid is er niet.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie