abonneren

Gamedevelopers willen standaard voor pc-hardware

De PC Gaming Alliance, een groep van gamedevelopers en hardwarefabrikanten, werken aan een standaard voor de systeemeisen van pc-games. Zo moet het voor mensen die een pc kopen meteen duidelijk zijn welke games ze met die pc kunnen kopen.Afgezien van de vrij nietszeggende Vista index-score is er eigenlijk geen eenvoudige indicator diede consument vertelt welke games hij kan spelen op een pc.Op dit moment moet een koper dus zelf uitzoeken welke processor en grafische kaart een systeem bevat, op zoek naar benchmarks op internet en zo een conclusie trekken.
Te omslachtig, vindt de PC Gaming Alliance. Het samenwerkingsverband wil een eenvoudige, gestandaardiseerde methode om de consument beter voor te kunnen lichten welke games geschikt zijn voor een bepaalde pc. Andersom zou de standaardisatie ook bedoeld zijn om gameontwikkelaars meer duidelijkheid verschaffen over wat voor mensen hun games spelen.

Meer informatie over de PC Gaming Alliance is te vinden op Kotaku.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord