abonneren

Game-verslaving bestaat niet, zeggen de doktoren

Tijdens het congres van de American Medical Association afgelopen weekend is besloten game-verslaving nog niet op één lijn te stellen met verslaving aan bij voorbeeld alcohol of drugs.Alcohol- en drugverslaving worden gezien als een psychische ziekte.
Deze verslavingen zijn dan ook opgenomen in de American Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders, zeg maar de Amerikaanse bijbel van psychische ziektes.

Volgens een groot aantal doktoren heeft excessief gamen wel degelijk raakvlakken met andere verslavingen.Wie aan game-verslaving lijdt, kan namelijk niet stoppen met spelen, terwijl hij of zij intussen volhoudt dat er niets aan de hand is.

Tijdens het congres werd wel afgesproken om de komende vijf jaar buitensporig gamen verder te onderzoeken. In 2012 zou game-verslaving dan eventueel wel in het boek opgenomen kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord