abonneren

Game of Thrones-torrent breekt download-record

De laatste aflevering van Game of Thrones is de meest gedownloade torrent aller tijden. De aflevering van de razend populaire HBO-serie kon op zijn hoogtepunt op 193.000 gelijktijdige downloads op websites als The Pirate Bay rekenen, maar dan welke torrent dan ooit. In totaal werd de aflevering 1.5 miljoen keer gedownload.

Dat meldt Torrentfreak, dat ook voorspelt dat er meer records worden gebroken tijdens het komende seizoen. Het vorige record was de seizoensfinale van dezelfde serie vorig jaar, toen iets meer dan 170.000 downloaders tegelijk de serie van internet plukten.

Onmogelijk legaal te kijken

Het grote aantal (inmiddels illegale) downloads komt waarschijnlijk door het feit dat Game Of Thrones bijzonder lastig online te kijken is. De serie staat niet op Netflix, is niet via iTunes te verkrijgen en via de tv moet je er als kijker perse een HBO-abonnement voor hebben.
Het nieuwe seizoen van de populaire serie ging vorige week in premiere.

'Trots'

Toch is HBO niet boos op het hoge aantal downloaders. Sterker nog, ze zijn er juist trots op, zoals ze vorig jaar in een interview met de Washington Post.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie