abonneren

Galaxy Tab heeft problemen met bepaalde apps

Samsung ondervindt aan den lijve wat Google bedoelt met dat Android 2 nog niet echt geschikt is voor tablets. Vroege gebruikers van de Galaxy Tab, de 7-inch webtablet van Samsung, merken dat bepaalde applicaties niet met de schermresolutie van de Tab overweg kunnen.Samsung heeft bevestigd dat er inderdaad een probleem is bij bepaalde apps.
De Galaxy Tab maakt gebruik van een schermresolutie van 1024 x 600. De meeste apps kunnen met deze resolutie overweg, maar lang niet alle. Het komt nogal vaak voor dat applicaties niet hoger schalen dan 800 x 400, waardoor ze niet goed op het scherm weergegeven worden.

Het probleem geeft aan dat Android ontworpen is voor smartphones, niet voor tablets. Google had vermoedelijk niet verwacht dat het besturingssysteem op grotere schermen gebruikt zou gaan worden. Aanvankelijk wilde Google ook niet dat tablets met Froyo (Android 2.2) toegang zouden krijgen tot de Android Market, maar volgens Samsung heeft Google inmiddels toch toestemming gegeven voor het gebruik van de Android Market op de Galaxy Tab.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie