abonneren

Galaxy Note Edge binnenkort in Nederland te koop voor 849 euro

Samsung brengt volgende maand een Galaxy Note Edge uit in Nederland. Het toestel, dat we op de IFA-beurs in Berlijn al zagen, heeft een gebogen rand die over de zijkant van het toestel heenvalt. Het apparaat gaan niet minder dan 849 euro kosten.

De Note Edge verschilt alleen qua display van de Galaxy Note 4, die ook destijds in Berlijn werd aangekondigd. De Edge heeft een ronde rand, die over de rand van het scherm heen valt. Zo krijg je een soort ticker, waarop je notificaties kunt lezen.

Uniek

We konden op de IFA-beurs in Berlijn al even aan de slag met het rare apparaat, dat op z'n minst uniek te noemen is.

Collector's item

De Note Edge is een aparte telefoon, en het was lange tijd niet zeker of Samsung het apparaat überhaupt wel op de markt zou brengen. Nu lijkt het er dus op dat de telefoon wel wereldwijd wordt uitgerold. Dat gebeurt wel in beperkte oplage, en bovendien kun je het toestel alleen in het zwart bestellen. Voorlopig is de Note Edge alleen via de website van Samsung zelf te bestellen, en het is niet duidelijk of het apparaat straks ook in de winkel te koop is.

Meerwaarde?

Het toestel wordt flink prijzig, 100 euro duurder dan zijn broertje, de Note 4. Dat is een behoorlijke prijs, maar je krijgt er wel een toestel voor dat uniek in zijn soort is. Of de gevouwen rand echt meerwaarde biedt, durven we na onze korte hands-on nog niet te zeggen. Dat moet je toch echt voor jezelf uitvogelen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Galaxy Note, galaxy note edge