Gaat YouTube video's verhuren?

YouTube is van plan een commerciële verhuurdienst van videofilms toe te voegen aan de YouTube site. Hiertoe wordt onderhandeld met de grote filmmaatschappijen.YouTube is al een grote bron van video's, zowel van particulieren als commercieel gemaakte videos. Af en toe is er iemand die een volledige speelfilm illegaal upload, die vervolgens snel wordt verwijderd, waar dus niemand wat aan heeft. Volgens de Wall Street Yournal is Google als eigenaar van YouTube aan het overwegen, of het mogelijk is op basis van een abonnement online films te verhuren.
YouTube wil dan concurreren met andere diensten als de Apple's iTunes winkel door het bieden van een betere dienstverlening aan de gebruikers.

YouTube is in gesprek met een aantal grote filmmaatschappijen over de tarieven voor nieuwe titels op de bestaande YouTube site. In sommige gevallen kunnen die titels beschikbaar zijn op de dag dat de DVD uitkomt. Er is sprake van een bedrag rond vier dollar. Wel zouden de overeenkomsten verschillen per filmstudio. Sommigen zouden zelfs gratis kunnen zijn als ze worden voorzien van reclame, een mogelijkheid die naar verwachting erg populair zou kunnen worden.

Er is nog geen datum bekendgemaakt waarop de dienst beschikbaar zou kunnen zijn. Wel komt er een drie maanden durende testperiode voor ongeveer 10000 werknemers van Google. Deze zou oorspronkelijk begin september van start gaan, maar is uitgesteld door complicaties bij de onderhandelingen. Als men er toch uitkomt zou een officiële aankondiging aan het einde van dit jaar mogelijk zijn. Of wij daar aan deze kant van de oceaan dan ook wat van gaan merken is nog onbekend.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: